Om Maxe

Kan ett flyktigt möte med Astrid Lindgren vara anledningen till att mina kunder får ovanligt bra resultat på sin marknadsföring? 

Allt började när jag pluggade på juristlinjen i Uppsala (jag ville bli maffia-advokat). För att tjäna pengar krängde jag böcker på Svalans Bokklubb på kvällarna. Fick tag på en bok som handlade om försäljning. Författaren berättade att man även kunde sälja med brev, annonser, etc. Tände direkt! “Det är ju sånt jag ska hålla på med!”, mumlade jag för mig själv.

Författaren hade även skrivit en bok om att skriva säljbrev som jag beställde. När boken trillade ner i brevlådan låste jag in mig och skolkade från juridiklektionerna. När jag hade läst boken tre gånger bestämde jag mig. Jag hoppar av. Hej då juristlinjen.

Nu var jag copywriter. Ett problem bara. Jag inte hade skrivit ett enda ord än. Men av en slump åt jag lunch med en bekant som visade sin nya snitsiga broschyr. ”Du kommer inte att få en enda kund med den där”, sa jag”. ”Nähä, och du kan naturligtvis göra det bättre”, muttrade han”. ”Ja”, svarade jag.

Jag erbjöd mig att skriva ett brev åt honom för 20 % på försäljningen. Han sa ja. Jag gick hem. Svettades vid tangentbordet. Visade min bekant brevet. Han sa, ”Tror du att vi kommer tjäna pengar på det här?” Första veckan drog vi in 80 000 kronor. Ha! Nu var jag rik!

Nu har det gått 20 år. Och jag har hjälpt många företag med annonser, säljbrev, DM-kampanjer, e-postkampanjer, nyhetsbrev, hemsidor, Google Adwords- och Facebookkampanjer, broschyrer och annat. Här är några företag jag jobbat med:

IKEA, Svenska Spel, Statoil, SAS, LIFE, Företagarna, Nordea, ComHem, Expressen, Dramaten, Mekonomen, City Gross, Försvarsmakten och många andra.

Nu vet du lite om mig.

Glada hälsningar

Maxe

PS. Jag har skrivit fem böcker också.

Du hittar några av dem här:

100 sidor om att skriva säljbrev som träffar rakt i hjärtat

Annonsering för gerillaföretagare

Köp nu! 

PPS. Dina texter bör alltid vara skrivna på ”Astridnivå” för att få maximal respons. Hör av dig så berättar jag mer …

>