Om mig

Hejhopp!

 

Det kunde ha blivit en katastrof …

Allt började när jag harvade på juristlinjen i Uppsala (ville bli maffia-advokat). För att tjäna pengar krängde jag böcker på Svalans Bokklubb på kvällarna.

Där fick jag tag på en amerikansk bok som handlade om försäljning. I boken skrev författaren att man även kunde sälja med brev, annonser, etc. Jag tände direkt! “Det är ju sånt jag ska hålla på med!”, mumlade jag för mig själv.

Författaren hade även skrivit en bok om att skriva säljbrev som jag beställde. När boken trillade ner i brevlådan låste jag in mig i min lägenhet och skolkade från juridik-lektionerna.

När jag hade läst boken tre gånger bestämde jag mig. Jag hoppar av. Hej då juristlinjen. Blev idiotförklarad av alla. Hur kan du kasta bort alla år på universitetet? Men jag hade bestämt mig.

Nu var jag copywriter. Berättade för alla. Ett problem bara. Jag inte hade skrivit ett enda ord än. Men av en slump åt jag lunch med en bekant som visade mig sin nya snitsiga broschyr.

”Du kommer inte att få en enda kund med den där”, sa jag.

”Nähä, och du kan naturligtvis göra det bättre”, muttrade han.

”Ja”, svarade jag.

Jag erbjöd mig att skriva ett brev åt honom om han gav mig 20 % på försäljningen.

Han sa ja. Sedan gick jag hem för att svettas vid tangentbordet.

När min bekant såg brevet sa han,

”Och det här tror du att vi kommer att tjäna pengar på?”

Första veckan drog vi in 80 000 kronor. Ha! Jag var rik! Nu har det gått 22 år.

Och jag har hjälpt många företag med annonser, säljbrev, DM-kampanjer, e-postkampanjer, nyhetsbrev, hemsidor, Google Ads, Facebookkampanjer, broschyrer och annat.

Här är några företag jag jobbat med: IKEA, Svenska Spel, Statoil, SAS, LIFE, Företagarna, Nordea, ComHem, Expressen, Dramaten, Mekonomen, City Gross, Försvarsmakten och många andra.

Glada hälsningar Maxe PS.

Jag har skrivit fem böcker också.

Rulla till toppen