Hur du löser dina problem snabbare

Vill du snabbare och enklare få bättre idéer? Vill du lösa dina problem, både privata och företagsmässiga, lättare och fortare än vad du gör idag? I så fall ska du börja ställa frågor. 

För att stimulera din kreativitet, din påhittighet och ditt nytänkande finns det en enkel metod som du kan börja använda redan idag. Den är helt gratis. Du kan göra den vart som helst. Och du får bättre resultat ju mer du använder den. Metoden handlar om att ställa fokuserade frågor. När du ställer en välformulerad fråga som penetrerar det som verkligen är viktigt får du nya idéer, insikter och lösningar på problem som du inte tänkt på tidigare. 

Hur du använder frågor för att lösa dina problem

Här följer några frågor som många framgångsrika företagare och marknadsförare använder i sitt dagliga arbete. Du kan också använda dem. Både i ditt jobb och i ditt privatliv. 

Klargör vad du vill uppnå

Den första frågan du ska ställa är: ”Vad är det jag försöker uppnå?” Nästa gång du blir frustrerad och känner att du inte kommer någonvart, fråga då om och om igen, ”Vad är det jag försöker uppnå?” Efter ett tag får du en klarare syn på vad du vill åstadkomma.

Analysera och ifrågasätt dina nuvarande metoder

Den andra frågan du ska ställa är: ”Hur försöker jag göra det här?” Om du stöter på motstånd så kan det vara så att metoden är fel. Var villig att objektivt analysera ditt tillvägagångssätt genom att fråga, ”Hur försöker jag göra det här? Är det här verkligen rätt sätt? Finns det något bättre sätt? Tänk om metoden jag använder är helt fel? Hur kan jag göra det här på ett annorlunda, smidigare och effektivare sätt?

Tänk om du har fel?

Även den bäste kan ha fel. Men det krävs mod att erkänna att du kanske har fel. Att erkänna att du har fel leder dock till att du kan upptäcka nya möjligheter. Det här är regeln: Bestäm först vad som är rätt och oroa dig inte så mycket över vem som har rätt. 

Ifrågasätt dina antaganden

En annan bra fråga är: ”Vilka är mina antaganden? Om personen, kunderna, produkten, problemet? Vad antar jag? Kan det vara så att jag antar något som inte stämmer? Om du antar något som inte är korrekt är du på väg att misslyckas. Tänk om det du antar är fel, vad måste du göra annorlunda??

Skulle du göra samma sak en gång till? 

En annan metod du kan dig av är att ta ett steg tillbaka och ifrågasätta dina tidigare beslut. Ställ frågan: ”Skulle jag fatta samma beslut igen, nu när jag vet resultatet? Exempel: Skulle jag ha blivit involverad i det här projektet igen, nu när jag vet resultatet? Om svaret är NEJ till en eller flera av dessa frågor så bör ditt mål vara att så snabbt som möjligt dra dig ur vad det än är. Var villig att säga nej och prova något annat istället.

Skaffa ett mantra

Här är sista tipset för att snabbare lösa dina problem. Skaffa ett mantra. När man mediterar så upprepar man samma sak i huvudet om och om igen. Oftast är det är ljud man använder. Men det är inte ett sånt mantra jag menar här. Ditt mantra ska istället handla om något du vill uppnå. Säg att du just nu får 15 nya kunder i månaden och att du vill få 30 nya kunder. Plocka i så fall fram ett papper och skriv ner ”30 nya kunder per månad”. Det är ditt nya mantra. 

Upprepa det varje dag. Tjata om det så mycket du kan. Säg det minst 100 gånger inom dig. Okej, nu undrar du varför du ska göra det här. Är det inte lite löjligt att gå och tjata om dina 30 nya kunder hela tiden? Jo, jag håller med. Det låter lite underligt. Men det är oerhört effektivt. Har du köpt en bil någon gång? I så fall vet du att så fort du har köpt bilen så verkar det nästan som alla har en precis likadan bil som du just köpt. Du ser den överallt, hela tiden. 

Varför är det så? Därför att du nu är helt fokuserad på din nya bil. Det är anledningen. Och det är anledningen till att du ska tjata (inom dig) om dina 30 nya kunder. Du kommer att börja se kunder där du inte tidigare såg dem eller tänkte på dem. 

Tänk också att regelbundet ifrågasätta dina antaganden om hur du ska skaffa dina 30 nya kunder. Tänk om det finns ett enklare sätt att hitta dem på än det du gör idag? Tänk om det finns ett bättre sätt? 

Var villig att göra någonting helt annorlunda än vad du gör idag. Och kom ihåg: Om du gör samma sak om och om igen så kommer du få samma resultat som du alltid fått. 

Lycka till!

Hur du löser dina problem snabbare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen